Utlån av penger til familie og venner


Utlån av penger til familie og venner

Verden av penger og utlån og innlån, det er ikke bare begrenset til banker og lån selskaper, kredittkort, node-til-node-utlån, og kredittkort kontoer. Å låne penger kan også være nærmere hånd, for eksempel et familiemedlem eller en nær venn spør om å låne penger. I noen tilfeller kan det være en stor sum penger. Det er én ting å låne et familiemedlem eller en venn, 10 eller 20, 100, som er den mengden som går der, for en kort periode; si et par dager eller uker før de får betalt. Selskapet lønn ved konkurs, utlån av store pengesummer, hundrevis, hvis ikke tusenvis av pounds en venn eller familiemedlem, er en annen sak.

Min posisjon på dette har ikke endret seg over årene. Hvis du låne noen penger, være forberedt på å ikke få det tilbake, og også være forberedt på mulige tap av vennskap. Ingenting deler folk raskere enn penger.

Er jeg kynisk?

Kanskje, men også, etter mange års erfaring.

Hvis du virkelig ønsker å hjelpe noen som trenger lån, for enhver grunn, kan du ikke være bedre å garantere lån for dem. På denne måten kan de også bygge en kreditt historie. Du vil være ansvarlig for lån på dagen hvis de ikke foretar en betaling, men det er en annen måte å hjelpe noen, uten en overføring av penger.

Hvis din venn eller familiemedlem er en dårlig eller dårlig kreditt, å sende dem til ulike former for dårlig kreditt lån, det er en annen måte å hjelpe dem.

Her er noen eksempler på det vi har hørt i løpet av årene:

Jeg lånt en venn en stor sum penger for omtrent ett år siden. Lånet var ment å være en midlertidig lån og har prøvd forgjeves å få pengene mine tilbake. Mine venner ignorere min anrop, tekstmeldinger og e-post, men har nylig fortalte meg at de er i prosessen av bedriften konkurs.

Hvor kan jeg stå, hvis de skylder meg penger, og de søker nå en bedrifts konkurs? Kan jeg få pengene mine tilbake? Kan jeg gå gjennom rettssystemet? Min venn ikke ønsker å snakke med meg, og jeg trenger pengene tilbake?

Dessverre, hvis «venn» går ut av business, du er ikke sannsynlig å få pengene tilbake. Lønn ved konkurs vil du bli oppført på kreditor, og hvis det er ingen eiendom for kontanter, vil du få ingenting. Du kan få deg selv oppført som en kreditor i sin konkurs, hvis de ikke allerede har gjort det.

Hvis personen som gir penger er penger, de vil bli avviklet i lønn ved konkurs og distribuert til folk de skylder. I de fleste tilfeller, det er ikke mye å gi tilbake til kreditorer.

Når du låner penger til noen, det er godt å ha et skriftlig dokument som beskriver vilkårene for lånet, og også tilbakebetaling informasjon. Dette kan virke kliniske og næringsliv, som det er, det kan også gi deg noen mulighet til å samle gjelden ville være en venn eller familiemedlem som ikke er betalt.

Ta med bevis av gjeld/lån, så bank/utlåner kan bruke domstolene til å styre samling av gjeld. Dette kan koste deg penger, domstolen avgifter, imidlertid, hvis mengden av penger, må du samle er ganske, kan det være verdt den ekstra kostnaden.

Imidlertid, noen mennesker bare be dem om å signere en rask lån dokumentet kan være støtende, i tillegg, kan det føles vanskelig å be dem om å gjøre det.

Det hjelper ikke mye hvis personen var å gå til lønn ved konkurs, ikke bare et dokument erkjenne gjeld, fordi kreditor bør gis andre måter å samle gjelden. Selvfølgelig, prosessen med å samle gjelden kan fremmedgjøre din venn eller familiemedlem, og som tar oss tilbake til begynnelsen ikke å låne penger fra venner eller familiemedlemmer i første omgang.

I det siste, da vi har sett store mengder penger lånt fra venner eller familiemedlemmer var å kjøpe en eiendom eller starte en bedrift.

Previous Ting å vurdere når vi leter etter en spilleautomater til tross for betalingsanmerkning
Next Hvordan pengene har endret seg